Jouluapuna keittiössä – säästöä itse tehden

 

Jouluapuna keittiössä – säästöä itse tehden

Joulun tohinassa ja kiireessä on mukavaa tehdä yhdessä asioita, kunhan vain kaikilla on selkeät ohjeet siihen mitä kukin tekee ja myös mahdollisesti parhaiten osaa.

Mikäli kotona on innokkaita leipojia, voi monet jouluherkut tehdä itse. Tähtitortut tai erilaiset piirakat ovat joulun perusherkkuja. Lisäksi moni saattaa tehdä perinteisen kuiva- tai tuorejuustokakun kahvipöytään.

Monessa perheessä erittäin perinteistä leipomista on tehdä itse karjalanpiirakat, jotka ovat kinkun ja sinapin kera tai munavoin kanssa suurta herkku useille. Nykyleipurit voivat muokata piirakoita vaikka porkkana- tai perunatäytteisiksi. Jossain päin Suomea on tehty myös lanttupiirakoita, mutta ole tarkkana jottei lantun maku ole liian voimakas. Tätä voit laimentaa laittamalla keitettyä perunaa lantun sekaan.

Tällä tavoin saatte siirrettyä joulun perinteitä nuorille. Isovanhemmat tai vanhemmat voivat samalla kertoilla omasta lapsuudestaan miten heille näitä tapoja on opetettu!

Samalla kun teette näitä joulupöydän tarjoomuksia itse, niin pystytte säästämään kustannuksissa. Toki kannattaa seurata jonkin verran sähkön kulloistakin hintaa, jos se on mahdollista.

Kannattaa myös tehdä useampaa leipomusta samalla kertaa, kun herkkujen teon on kerran aloittanut!

Moni tekee myös joululaatikot itse tai muokkaa kaupasta ostettuja laatikoita oman maun mukaan. Hyvin perinteiset laatikkotarpeet, kuten perunat, lantut ja porkkanat eivät paljoa maksa ja ovat monelle, ainakin vanhemman polven kansalaiselle, ehdottomia joulun perusruokia kinkun kera.

Lisäksi kun nuoret ovat olleet tekemässä näitä jouluruokia, niin on ehkä suurempi todennäköisyys, että he myös näitä ruokia maistavat!

Paljon lisää neuvoja ruoanlaitossa säästämiseen löydät esimerkiksi Marttojen nettisivuilta.

Mukavaa jouluista yhdessä tekemisen meininkiä kaikille!

PS. Muistittehan hankkia joulun järkevimmän lahjatoiveen: Taloustaituri aloituspakkauksen.

 

 

Share this post

Tämä sivusto käyttää evästeitä.

Käytämme niitä antaaksemme parhaan mahdollisen kokemuksen sivuilla. Jos jatkat sivustomme käyttöä, oletamme että olet hyväksyt kaikki evästeet sivuillamme.